Verdens beste muffins

Idag har guttungen og pappanmannen laget verdens beste muffins, og de var bare for gode til å ikke bli delt med dere!

verdens beste muffins

Mmmh. Saftige og søte, og ikke litt sunne engang. Akkurat som vi liker det (iblant.) Vi spiser ikke så mye søtt her i hus, så det er helt greit å «skeie ut» litt på en lørdag. Her spiser vi aldri med dårlig samvittighet 🙂

Dette var helt seriøst verdens beste muffins! Vertfall de beste jeg har smakt, så jeg måtte spørre høvdingen om han hadde trikset med noe. Han er alltid så kreativ på kjøkkenet! Heldige meg. ♥ Svaret var altså at han brukte litt hvit kokesjokolade som han hakket opp og hadde i røra, da blir den mye saftigere og søtere! Jeg som ikke liker hvit sjokolade engang, men det funka tydeligvis. Og hele røra tok ikke mer enn 15 minutter å lage!
verdens-beste-sjokolademuffins

Amerikanske muffins

(6 store muffins)

  • 4,25 dl mel
  • 1,6 dl sukker
  • 1 toppet spiseskje bakepulver
  • 3/4 teskje salt
  • 6 spiseskjeer Tine meierismør
  • 1 egg
  • 1,25 dl melk
  • 1/2 teskje vanilje ekstrakt eller 1 teskje vaniljesukker
  • 2,5 dl dronning kokesjokolade

Varm ovnen til 200 grader. Skal du bruke et muffinsbrett, må du smøre muffinsformene før du bruker de. Skal du bruke papirformer, setter du disse klar.

Bland mel, sukker, bakepulver og salt i en bolle. Bland inn fettet, til blandingen får en smule-lignende konsistens.

I en liten bolle skal du så blande egg, melk og vaniljeekstrakt. Bruker du vaniljesukker isteden for vaniljeekstrakt, blander du dette i melblandingen.

Bland melblandingen med eggeblandingen, men pass på at du ikke rører for mye. Blandingen skal være litt klumpete. Vend inn blåbærene i røren og fordel i muffinsformene.

Stek i ovenen i 20-25 minutter, eller til de er ferdige.

Kan serveres varme eller avkjølt.

You’re welcome ♥


Oppskriften er inspirert fra Christine Gulbransen i Nrk.

Du vil kanskje også like

Legg inn en kommentar