Making an effort

gitar-eira

emsA
Jeg vil lære alt! Samtidig. I forgårs!


Jeg får sånne nykker hvor jeg kun spiller piano, gitar eller hvor jeg kun skriver sanger.Men i det siste har jeg vært mer opptatt av å lære meg nye ting. Lære meg hvordan jeg skal få det ut til folk. Slik at det ikke bare blir værende inne i mitt eget hode og til slutt glemt. Da kommer jeg inn i en ond sirkel hvor jeg bare hater musikk, og nekter å røre noenting.

Jeg har fått meg et nytt musikkprogram på PCen, og har aktivt gått inn for å sette meg inn i alt for en gang skyld. Det var min bror og min mann som satt meg på saken, for de vet begge hvor frustrerende det er for meg at jeg aldri kommer noen vei. Livet som en teknisk idiot altså, gah!
Men jeg er heldig som har en mann som kan fikse alt, og en bror som er på hogget med engang jeg trenger hjelp eller inspirasjon. Jeg har en lang vei og gå med å lære meg det som har med lyd og innspilling og gjøre, og i tillegg til dette må jeg bli flinkere til å spille teknisk, og ikke minst så må jeg lære meg noter. Jeg snakket litt med en produsent her om dagen, og han sa til meg «Vet du, de fleste dyktige musikere, er ikke nødvendigvis så flinke teoretisk. Mange er selvlært som deg.» Og jeg er litt enig med det. Man må være flink og kapabel, men litt pirk her og der er egentlig bare sjarm. Det høres liksom litt mer ekte og sjelfullt ut. Ta for eksempel Hozier med sangen «Take me to church«. Er ikke den sangen litt magisk? Den ble spilt inn på et gammelt loft i huset til foreldrene hans. Den er ikke perfekt. Men fy fader for en sjelfull og fantastisk sang.

Nå er det langt i fra pirk det jeg driver med altså. Sannheten er at jeg må bli flinkere til å øve, flinkere til å prioritere musikken. Man blir ikke flinkere om man bare spiller når man har lyst og trenger å få det ut av systemet. Jeg må begynne å si at «Nei, det kan jeg faktisk ikke, for jeg skal spille.» Jeg har jo lært en del allerede, jeg må bare ikke gi meg nå mens jernet er varmt.

Jeg har et lite ønske om at dette skal være en plass hvor jeg kan dele musikken min med dere. At jeg «nisjer» denne bloggen litt under den greina der hvor jeg egentlig deler en bit av min faktiske lidenskap. Hadde dere likt det tro? PicMonkey Collage gitarr

Du vil kanskje også like

2 kommentarer

Legg inn en kommentar