Music at the moment

Denne sommeren har jeg virkelig gått å sunget å digget til alt mulig, og siden jeg ofte blir spurt om hva jeg hører på for tiden så tenkte jeg at jeg skulle dele litt med de av dere som er lei spillelistene og trenger noe nytt å høre på. Så her kommer de siste sangene jeg har sunget høyest til mens jeg pusset tenna, dusjet, badet, pratet, danset og ledd til;

What’s your favourite?


Ganske alminnelig liste vil jeg påstå! Det var kanskje derfor jeg følte deg kunne falle i smak hos mange her.
Det jeg elsker med musikk, er hvordan musikken forandrer seg hele veien utifra sinnstemningen din. Hvor mange ganger skjer det ikke at en ganske så koselig å lystig sang lirker seg på deg. Før du vet ord av det sitter du en dag og hører sangen og innser at sangen egentlig ikke er lystig i det hele tatt. Ta for eksempel sangen «Lydia» av Morten Abel. Ganske koselig sang. Men så fremfører Ole Paus den på norsk. Da hører man jo sangen på en helt annen måte og innser at sangen er jo faktisk bare trist når man hører teksten. Ofte har jeg ikke bestemt meg om jeg liker en sang før jeg har hørt den 10 ganger. Når jeg hører en sang som er fengende, så tenker jeg; Shit, kul rytme! Så en annen dag jeg hører samme sangen så tenker jeg; Nei HVA sang han nettopp, hva mente han med det? Så må jeg høre sangen en gang til for å analysere teksten og forstå budskapet. Så legger jeg merke til et og et instrument som skiller seg ut, og deretter helheten igjen. Til slutt (fra en veldig god sang) tenker jeg bare; Årh, jeg forstår ikke denne sangen, jeg forstår ikke hvorfor han ordlegger seg sånn, og har en sånn rytme, og så harde strenginstrumenter og «hoggabogga» trommer. Jeg sitter til slutt bare å klør meg i hodet. Og det der, er tegnet på at noen som har lurt seg inn hos meg. For alltid kanskje. Serge Gainsbourg må jo være det beste eksempel. SYK type. Digger det.

Jeg kan for all del digge musikk som er enkel også, men da går det fryktelig fort over. Da er det forbi passerende, og jeg kommer kanskje aldri til å lure på noe mer om det bandet. Eller sjekke om de har kommet med noe nytt. Jeg har noen sanger som jeg digget på barneskolen, som jeg har tenkt en million ganger at jeg har knekt koden på. Men etterhvert som åra går, så har jeg liksom funnet en ny betydning. Man vil jo gjerne kjenne seg igjen i musikk, det kan jo være der det ligger. Men selv om jeg holdt på å klikke på barneskolen, så er jeg glad jeg aldri har  lest i et intervju om hva den og den sangen egentlig handlet om. Who the fuck cares. Jeg har jo allerede bestemt meg.


Det jeg egentlig går å venter på om dagen er Bon Ivers nye album. Den mannen så forbaska hemmelighets full, at jeg har holdt på å klikke utallige ganger. Jeg har gått siden i fjor høst og ventet på nye hint om det som kanskje skulle bli et nytt album. Nå har han røpet at materiale til den nye plata er ferdig, og han har allerede sluppet ut to av sangene og JEG KLARER IKKE Å VENTE LENGER. Erhem… Finnes det noen fans her inne forresten? Er det flere som venter på et nytt «For Emma» album ?

Og hva er egentlig dere ute etter når dere leiter etter ny musikk? 

Du vil kanskje også like

Legg inn en kommentar